Tipy, jak uspořádat nejlepší halloweenskou přespávačku pro děti

Ještě než začnou hektické Vánoce, uspořádejte na Halloween nezapomenutelnou přespávačku. Sleepover party plnou strašidelné atmosféry, zábavy a dobrodružství. Pro děti je to skvělá šance, jak prožít noc plnou her, tvoření a samozřejmě kostýmů, ty milují.

 

 

4 minuty čtení

16 října, 2024

Máme pro vás svěží nápady, jak naplánovat dokonalou halloweenskou přespávačku, která bude bavit od začátku až do konce! S těmito tipy se vaše halloweenská přespávačka stane nezapomenutelnou! Děti budou nadšené ze strašidelné atmosféry, zábavných her a kouzelných aktivit. Stačí pár jednoduchých úprav a můžete vytvořit noc plnou halloweenské magie. 🎃👻

 

  1. Naplánujte strašidelný program

Halloween je především o strašení a tajemných aktivitách. Bububu, tak akorát k věku dítěte. Přizpůsobte klasické přespávačkové aktivity halloweenskému tématu a děti se budou bavit celou noc:

  • Tvoření halloweenských dekorací: Začněte přespávačku kreativní činností, kdy si děti mohou vytvořit vlastní strašidelné dekorace – dýňové lampiony z papíru, duchy z kapesníků nebo malované dýně na plátno. Skvělé je malování přímo na dýně, nemusíte tak řešit ostré předměty při vyřezávání. Tvoření děti zklidní a zároveň je dostane do správné halloweenské nálady.
  • Kostýmová přehlídka: Nechte děti, aby si oblékly své nejlepší halloweenské kostýmy, a udělejte strašidelnou módní přehlídku. Pro větší zábavu můžete ocenit nejoriginálnější nebo nejstrašidelnější kostým. Děti doma mají dostatek hůlek, pavouků, zombie plyšáků, to všechno můžou na kostým využít.
  • Halloweenské karaoke: Pusťte dětem halloweenské písničky nebo strašidelně laděné melodie a nechte je zazpívat jejich vlastní verze. Hity jako „Thriller“ od Michaela Jacksona nebo písně z filmu Addamsova rodina jsou ideální! Také frčí Wednesday Addams a její „dance dance dance with my hands“ – uvidíte, že Youtube nebo Spotify vám hned začne nabízet „příbuzné“ písničky. Nebo využijte přímo halloweenský playlist.

Připravte dětem strašidelný spací prostor, který bude plný kouzel a tajemství. Skvělé jsou stany-týpí, ozdobené pavučinami, pavouky, světýlky.

Babymoon, poslední dovolenou před porodem, si užijte sama i ve dvou.
  1. Vyberte strašidelné hry

Hry jsou nezbytnou součástí každé přespávačky, a když je přizpůsobíte Halloweenu, budou mít ještě větší kouzlo. Zde jsou některé strašidelné tipy:

  • Strašidelná schovka: Klasická schovávačka ve tmě dostává s halloweenskou tematikou úplně nový rozměr. Děti se mohou schovávat v kostýmech, s baterkami nebo s drobnými strašidelnými doplňky, které zvyšují napětí. A v domě je tolik schovávaček.
  • Lov duchů: Vytvořte pro děti hru, kde budou pomocí nápověd a úkolů hledat malé papírové duchy nebo jiné strašidelné symboly ukryté po domě.
  • Strašidelné pravda nebo odvaha: Zahrajte si klasickou hru „pravda nebo odvaha“ s halloweenskými úkoly.
  1. Nachystejte strašidelný spací prostor

Když jde o halloweenskou přespávačku, vytvoření správné atmosféry je klíčové! Připravte dětem strašidelný spací prostor, který bude plný kouzel a tajemství. Skvělé jsou stany-týpí, ozdobené pavučinami, pavouky, světýlky. Pokud si na ně ovšem netroufáte sami, můžete poslat děti na profesionální přespávačku, která probíhá v klubu Trendy Lab v Průhonicích-Čestlicích u Prahy. Na děti čekají právě krásně vyzdobené stany, strašidelné polštáře, světýlka, spousta dekorací a zábavy. Navíc si připraví vlastní popcorn s vůní dýňového koření. Vyzvednete si je v klidu druhý den ráno. Jen dvě unikátní halloweenské přespávačky – a pro vás bez starostí.

  1. Strašidelné filmy pro děti

Filmový maraton je na halloweenské přespávačce must-have. Děti se mohou zachumlat do dek, vzít si popcorn a užít si strašidelně laděné filmy, které jsou zábavné, ale přiměřeně děsivé:

  • Hotel Transylvánie (2012) – Animovaná komedie plná příšer, která je ideální pro dětskou přespávačku.
  • Hocus Pocus (1993) – Klasický halloweenský film o třech čarodějnicích, který nikdy nezklame.
  • Strašidelný dům (2006) – Film o tajemném domě, který děti zaručeně pobaví a trochu vystraší.
  • Coco (2017) – Dojemný příběh inspirovaný mexickým svátkem mrtvých s nádhernou animací a hudbou.
  • Koralína (2009) – Animovaný film o dívce, která najde strašidelný paralelní svět, je napínavý, ale pro děti zvládnutelný.

V již zmíněném Trendy Labu, ideálním prostoru nejen pro narozeninové párty pro holky, pak proběhne v rámci halloweenské strašidelné přespávačky také promítání na velkém plátně.

  1. Halloweenské občerstvení

Občerstvení je nezbytnou součástí každé přespávačky, a pokud se nese ve strašidelném duchu, děti budou nadšené:

  • Dýňové muffiny: Upečte strašidelně ozdobené muffiny ve tvaru dýní nebo duchů.
  • Halloweenský popcorn: Připravte popcorn, který obarvíte potravinářskými barvami na oranžovo nebo černě a přidejte do něj cukrové pavouky nebo netopýry.
  • Krvavé prsty: Mini párečky obalené v těstě ve tvaru prstů budou vypadat strašidelně, ale chutnat skvěle. Ty jsou u dětí velmi oblíbené.
  • Oko v džusu: Připravte džus, do kterého přidáte želé oči (seženete především u poklady u vietnamských večerek), pro extra strašidelný efekt.
  • I pár maličkostí ukáže, že vám na akci záleží, a vykouzlí ten pravý efekt.
  1. Ranní strašidelná snídaně

Když děti přežijí noc plnou strašení a zábavy, můžete je překvapit strašidelnou snídaní. (Ale nutné to není, pokud už máte všeho nad hlavu.) Připravte halloweenské palačinky ve tvaru duchů, ozdobte je čokoládou a barevnými kuličkami nebo jim naservírujte tousty ve tvaru netopýrů.

 

Také si přečtěte

podobné

Léto nekončí: Jak vybrat dětem skluzavku

Léto se sice přehouplo do druhé půlky, ovšem slunce stále září a děti mají stejnou nevyčerpatelnou energii. Jak ji ale usměrnit? Domácí hřiště se skluzavkou je perfektním řešením!  Domácí skluzavka může být skvělým...

číst více

MAMAletter express

Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!