Randěte se svou dcerou. Kreativní zážitky sbližují

Vztah mezi matkou a dcerou je často plný emocí, a navíc je táááák křehký. V dnešním uspěchaném světě, kde jsou maminky zaneprázdněné prací, domácností a dalšími povinnostmi, je někdy náročné najít si chvilku pro hlubší spojení. Právě proto vznikla akce Rande pro mámu a dceru, která nabízí nejen kreativní zážitek, ale také jedinečnou příležitost, jak strávit smysluplný čas se svou dcerou a posílit vzájemné pouto.

4 minuty čtení

23 října, 2024

Rande pro mámu a dceru v Trendy Labu: Objevte kouzlo společného tvoření

 Trendy Lab, moderní kreativní prostor v Průhonicích-Čestlicích ideální nejen na narozeninové oslavy, se zaměřuje na to, aby maminky a jejich dcery mohly společně tvořit a budovat vzpomínky, které zůstanou navždy. Ať už jde o malování na plátno, floristiku, nebo výrobu papírových květin, každá z těchto aktivit přináší možnost společného tvoření a sdílení zážitků.

Kreativní tvoření, které vás sblíží

Akce „Rande pro mámu a dceru“ není jen o výtvarné činnosti. Každé tvoření je doprovázeno příjemnou atmosférou, kde maminky mohou na chvíli vypnout, a děti se učí rozvíjet svou kreativitu pod vedením odbornic z různých oborů. Přidejte si k tomu pohodu a radost ze společného výsledku – a máte recept na dokonalý rodinný zážitek. A to není vše. Na každé akci je připravené i malé překvapení, které ještě více posílí váš společný zážitek. Třeba tvorba „bucket listu“ snů nebo osobní „kapsle přání“, kterou si můžete uložit na památku.

Představte si, že s vaší dcerou vyrábíte adventní věnec, který bude zdobit váš stůl během vánočního období. Nebo spolu malujete obraz, kde každá z vás vkládá svou část, aby společně vzniklo něco unikátního. Takové okamžiky posilují důvěru, podporují otevřenou komunikaci a vytvářejí hluboké vzpomínky, které vás budou provázet dlouhá léta.

Proč je společný čas tak důležitý?

Jak zdůrazňuje americká rodinná terapeutka Dr. Jean Illsley Clarke: „Když rodiče a děti sdílí společné aktivity, zejména ty kreativní, dochází k intenzivnímu budování vzájemné důvěry. Společná tvorba vytváří prostor pro neformální komunikaci, která je klíčová pro emocionální propojení.“ Tvoření přináší také možnost zpomalit a soustředit se na přítomný okamžik – něco, co v dnešní hektické době často opomíjíme. Rande, kde je jen máma a dcera, je ideální.

A co děti? Pro ně je to příležitost rozvíjet svou kreativitu, zručnost a sebedůvěru. Podle autorky knihy The Creative Family, Amandy Blake Soule, „kreativní činnosti jako malba nebo floristika umožňují dětem vyjádřit svou individualitu a rozvíjet vlastní osobnost. Společné tvoření s rodiči zároveň podporuje jejich schopnost překonávat výzvy.“

 

Když rodiče a děti sdílí společné aktivity, zejména ty kreativní, dochází k intenzivnímu budování vzájemné důvěry. Společná tvorba vytváří prostor pro neformální komunikaci, která je klíčová pro emocionální propojení.

Babymoon, poslední dovolenou před porodem, si užijte sama i ve dvou.

Maminky si také odpočinou

Kreativní tvoření má blahodárný účinek i pro vás – maminky. Britský psycholog Dr. Oliver James ve své knize Love Bombing tvrdí: „Trávit čas tvořením může pomoci rodinám zmírnit stres a prožít klidné, kvalitní okamžiky společně.“ Ať už si vyberete jakoukoli aktivitu, budete mít příležitost strávit chvíle jen se svou dcerou a na chvíli zapomenout na každodenní povinnosti.

Akce je skvělou volbou pro všechny maminky, které hledají možnost, jak smysluplně trávit čas se svou dcerou, a zároveň se společně naučit něco nového.

 

Kalendář akcí

  • Papírové květiny – 10. listopadu, vede Eliška Rybářová
  • Malba na plátno – 17. listopadu a 8. prosince, vede Soňa Kotulková
  • Vázání adventního věnce – 24. listopadu, floristka Dagmar Žáčková

Také si přečtěte

podobné

Jak na relaxaci v domácím prostředí

Naučte se odpočívat. Dejte si pauzu od práce, přestaňte uklízet a schovejte někam svůj seznam s úkoly. Zavřete na chvíli oči a odpočívejte. Nejde to? Poradíme vám, jak relaxovat v domácím prostředí. Díky našim radám...

číst více

MAMAletter express

Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!