Snadný velikonoční beránek, s tvarohem a kokosem. Tak jednoduchý recept, že ho zvládnou i děti
Vyzkoušeno na vlastních dětech. Tenhle recept se nám doma tak osvědčil, že už jiného velikonočního beránka ani nepečeme. A protože jsme recept mnohokrát předali dál, se stejným úspěchem, rozhodli jsme se ho taky nabídnout vám. Tak tady je, supersnadný hrnkový velikonoční beránek, hvězda roku 2021.
2 minuty čtení
„Ten je prostě blbuvzdorný,“ napsala na recept na beránka moje kamarádka. Další plesala, že beránka zvládla s tímto receptem připravit i její tříletá dcera.
Jediné, co musíte ohlídat, je správné množství těsta ve formě. Beránek hezky nabude, tak to nepřežeňte. Podívejte se na fotografii, kolik těsta se zhruba lije do formy. Zbývající těsto můžete dát do formiček na cupcakes. Když je po vystydnutí ozdobíte mascarpone s vyšlehaným cukrem a jahodami, nikdo nepozná, že jde o stejný základ. Těsto se hodí také na cake pops. A teď už k tomu nejpodstatnějšímu, receptu na nejsnadnějšího beránka.
Základní suroviny, navíc kokos a tvaroh, a rázem je tu velikonoční beránek. Recept je velmi jednoduchý, upeklo ho už několik dětí, samo. Odměřuje se hrnky!
Osvědčený, extra snadný velikonoční tvarohový beránek s kokosem: recept, který zvládnou i děti
2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 hrnek cukru krystal
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku kokosu
1 tvaroh
1/2 hrnku mléka
Do mouky nasypte prášek do pečiva. Poté vše smíchejte dohromady.
Formu na beránka důkladně vymažte (používám olej ve spreji nebo obal od másla), vysypejte hrubou moukou a nalijte těsto. Pečte asi 45 minut na 170-180 stupňů dozlatova. Vyzkoušejte za pomoci špejle, zda je beránek upečený. Pokud na těsto zůstávají kousky těsta, pečte dál.
Peče pětiletá Stella. Na třetím snímku vidíte beránka, jak ho zvládla stejně stará Violetka, kamarádka, která si s chutí vzala recept. A další záběry? To je znovu náš beránek, tentokrát ve verzi „biskupský chlebíček“. Jen jsme doma přidali kandované ovoce a rozinky.
Také si přečtěte
podobné
Jednoduchá štola s tvarohem a ořechy, vláčná a snadná. Vše se jen smíchá
Upéct štolu vypadá jako výzva, ale když máte ten správný recept, zjistíte, jak jednoduchý může být. Připravte si štolu s kvalitními ingrediencemi, které jsou základem. Ty dodají štole tu správnou vánoční poctivou chuť....
Jednou provždy: Děti z tloušťky nevyrostou. Když nepřestanou pít sladké pití, tak sbohem, říká pediatr
Dětská obezita je čím dál větší problém, ostatně u nás máme už půl milionů dětí, kteří ji trpí. Na vině není jen málo pohybu, ale také strava. Kde je problém největší? U koho? A co s tím? O tom mluvil doktor Miroslav...
Populární diety pro rok 2024. Co je výživový směr DASH, MIND nebo IIFYM?
Tukožroutská polévka, podle Štefana Margity, vajíčková, melounová... O těch mluvit nebudeme. Diety jsou s námi ovšem pořád, a tak i v roce 2024 hrají prim. Podívejte se, co znamenají populární výživové směry, kterou...
MAMAletter express
Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!