Gurmet

MAMAletter express

Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!

Kdybyste měli v říjnu upéct jen jeden dezert

Španělské churros

Vůbec se churros nebojte, je to recept, který vám zvedne náladu pro svou jednoduchost, navíc vás vrátí vzpomínkami na poslední dovolenou u moře. Recept jsme tak zjednodušili, jak jen to šlo, aby ho zvládli i začátečníci.

Máslo, mouku, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, sůl a vodu dejte do hrnce a promíchávejte, dokud se hmota nespojí. Dejte na plotnu a prohřívejte na mírném ohni asi 3 minuty. Poznáte, že to stačí, když se máslo rozpustí a těsto se začne odlepovat od stěn hrnce. Potom těsto dejte do mixéru a přimíchejte do něj vejce, postupně po jednom. Pak hmotu vraťte do hrnce a ještě asi 3 minuty zahřívejte, aby se tělo zpevnilo a zhoustlo.

Dál už na tom není nic složitého – těsto se ze zdobícího sáčku stříká přímo do oleje, aby se usmažilo dozlatova. Ještě teplé churros obalujte v cukru smíchaném se skořicí.

Náš tip: Připravte si k nim omáčku z čokolády!

 

Recepty
Ovoce
Restaurace
ZŮSTAňte S NÁMI

MAMAletter express

Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!