Drinky do zimy. S ghí i Baileys
Drinky do zimy můžou být tradiční i odvážné. Ale hlavně ať jsou hřejivé!
2 minuty čtení
Že máte chuť na nějaké dobré pití, které vás zahřeje? Dali jsme pro vás dohromady recepty na tři drinky.
Baileys Horká čokoláda
Přichystejte si delikátní horkou čokoládu s příchutí krémového smetanového likéru Baileys.
Nejprve ohřejte 220 ml mléka pomocí přístroje na espresso a nechte ho 10 minut zchladnout. Poté vmíchejte 28 g čokoládového prášku a přilijte 1 panáka Baileys Irish Cream Original. Na závěr ozdobte šlehačkou a marshmallows nebo strouhanou čokoládou.
Až se vrátíte z mrazivé procházky, tréninku na běžkách nebo bobovačky s dětmi, zahřeje vás nejlépe nějaká horká pecka.
Horká kávová ghítela vás zahřeje i uvolní
Venku mrzne, až praští. „Až se vrátíte z mrazivé procházky, tréninku na běžkách nebo bobovačky s dětmi, tahle horká pecka vás zahřeje a postaví na nohy,“ říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.
Potřebujete: 1 silné espresso, 30 g vysokoprocentní čokolády, hrnek mléka (může být mandlové), skořice, chilli, lžíci Ghítely manky s mandlemi a kávou.
Jak na to: Zahřejeme mléko a přidáme čokoládu. Necháme rozpustit a máme-li, můžeme ručním napěňovačem lehce našlehat. Uděláme si espresso a směs do něj nalijeme. Přimícháme lžíci Ghítely manky s mandlemi a kávou. Posypeme kořením. A vrníme blahem.
Perníkové cappuccino
„Pokud si chcete doma udělat cappuccino, nalijte do french pressu horké mléko. Pak pohybujte sítkem na pístu nahoru a dolů. Mléko se krásně a rychle napění. Stačí ho nalít na kávu a domácí cappuccino je připravené,“ radí baristka Monika Matúšová z pražírny kávy Zlatá zrnko.
Potřebujete:
– 25 g kvalitní, nahrubo mleté kávu Zlaté Zrnko
– 1 dcl živočišného nebo rostlinného mléka
– špetku perníkového koření
– na dozdobení mletou skořici nebo kakao – cukr podle chuti
Jak na to:
Na dno šálku položte perníkové koření a zalijte ho šálkem klasického espressa nebo kávy připravené ve french pressu. Pak dejte do french pressu horké mléko a pomocí sítka našlehejte do pěny. Nalijte na kávu a dozdobte podle chuti a fantazie skořicí nebo kakaem. Vůně a chuť této kávy pro vás bude již navždy spojena se zimou.
Také si přečtěte
podobné
Jednou provždy: Děti z tloušťky nevyrostou. Když nepřestanou pít sladké pití, tak sbohem, říká pediatr
Dětská obezita je čím dál větší problém, ostatně u nás máme už půl milionů dětí, kteří ji trpí. Na vině není jen málo pohybu, ale také strava. Kde je problém největší? U koho? A co s tím? O tom mluvil doktor Miroslav...
Populární diety pro rok 2024. Co je výživový směr DASH, MIND nebo IIFYM?
Tukožroutská polévka, podle Štefana Margity, vajíčková, melounová... O těch mluvit nebudeme. Diety jsou s námi ovšem pořád, a tak i v roce 2024 hrají prim. Podívejte se, co znamenají populární výživové směry, kterou...
Netradiční sladké vánoční dobroty: kringel, košíčky, bio sušenky a matcha koule
Připravte si s námi netradiční vánoční sladkosti. Třeba se za pár let stanou vaší tradicí. Sušenky plněné ořechovým krémem Suroviny: 140 g dmBio bio celozrnné špaldové mouky 140 g dmBio bio mandlové mouky 160 g...
MAMAletter express
Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!