Drinky do zimy. S ghí i Baileys

Drinky do zimy můžou být tradiční i odvážné. Ale hlavně ať jsou hřejivé!

Poslední dovolená před porodem je babymoon

2 minuty čtení

13 ledna, 2022

Že máte chuť na nějaké dobré pití, které vás zahřeje? Dali jsme pro vás dohromady recepty na tři drinky.

Baileys Horká čokoláda

Přichystejte si delikátní horkou čokoládu s příchutí krémového smetanového likéru Baileys.

Nejprve ohřejte 220 ml mléka pomocí přístroje na espresso a nechte ho 10 minut zchladnout. Poté vmíchejte 28 g čokoládového prášku a přilijte 1 panáka Baileys Irish Cream Original. Na závěr ozdobte šlehačkou a marshmallows nebo strouhanou čokoládou.

Až se vrátíte z mrazivé procházky, tréninku na běžkách nebo bobovačky s dětmi, zahřeje vás nejlépe nějaká horká pecka.

Babymoon, poslední dovolenou před porodem, si užijte sama i ve dvou.

Horká kávová ghítela vás zahřeje i uvolní

Venku mrzne, až praští. „Až se vrátíte z mrazivé procházky, tréninku na běžkách nebo bobovačky s dětmi, tahle horká pecka vás zahřeje a postaví na nohy,“ říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.

Potřebujete: 1 silné espresso, 30 g vysokoprocentní čokolády, hrnek mléka (může být mandlové), skořice, chilli, lžíci Ghítely manky s mandlemi a kávou.
Jak na to: Zahřejeme mléko a přidáme čokoládu. Necháme rozpustit a máme-li, můžeme ručním napěňovačem lehce našlehat. Uděláme si espresso a směs do něj nalijeme. Přimícháme lžíci Ghítely manky s mandlemi a kávou. Posypeme kořením. A vrníme blahem.

 

 

Perníkové cappuccino

„Pokud si chcete doma udělat cappuccino, nalijte do french pressu horké mléko. Pak pohybujte sítkem na pístu nahoru a dolů. Mléko se krásně a rychle napění. Stačí ho nalít na kávu a domácí cappuccino je připravené,“ radí baristka Monika Matúšová z pražírny kávy Zlatá zrnko.

Potřebujete:
– 25 g kvalitní, nahrubo mleté kávu Zlaté Zrnko
– 1 dcl živočišného nebo rostlinného mléka
– špetku perníkového koření
– na dozdobení mletou skořici nebo kakao – cukr podle chuti

Jak na to:
Na dno šálku položte perníkové koření a zalijte ho šálkem klasického espressa nebo kávy připravené ve french pressu. Pak dejte do french pressu horké mléko a pomocí sítka našlehejte do pěny. Nalijte na kávu a dozdobte podle chuti a fantazie skořicí nebo kakaem. Vůně a chuť této kávy pro vás bude již navždy spojena se zimou.

Také si přečtěte

podobné

MAMAletter express

Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!