Recepty na oslavu. Vyzkoušejte řízky, dipy a pomazánky před svátky nanečisto

Vánoce jsou téměř za dveřmi, a jako každý rok tak přichází období skvělých hostin. A k nim zkrátka patří i majonézy, kečupy nebo tatarky. My jsme našli pár receptů, v nichž rozehrajete tyto suroviny naplno.

 

Poslední dovolená před porodem je babymoon

2 minuty čtení

8 listopadu, 2022

Dip k nachos

 Na dip potřebujete:

  • 5 lžic Spak Master Ketchupu
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 naťovou cibulku
  • 50 g sušených brusinek
  • chilli dle chuti

 Cibulku pokrájíme a v misce smícháme s ostatními ingrediencemi. Pořádně promícháme a podáváme nejlépe k nachos.

Opravdu dobrá majonéza, to je hlavně kvalitní olej a vejce. Proč do ní nezkusit naložit maso? Krásně zkřehne.

Babymoon, poslední dovolenou před porodem, si užijte sama i ve dvou.

 Šťavnaté kuřecí řízky marinované v majonéze

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 kusy kuřecích prsou, případně vykostěných stehenních řízků, dle preference
  • 4 lžíce Spak Majonézy lahodné a krémové
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • kukuřičnou, případně obyčejnou strouhanku na obalení (v té kukuřičné budou řízky ještě křupavější!)
  • olej na smažení

Kuřecí maso osolíme a opepříme. Spak Majonézu (69,90 Kč) lahodnou a krémovou promícháme s prolisovaným stroužkem česneku. Směs naneseme na maso a to dáme na cca 30 minut odpočinout do lednice – řízky budou křehčí a šťavnatější. Po uležení maso vyjmeme a každý kousek obalíme v kukuřičné nebo obyčejné strouhance. V pánvi rozpálíme olej a maso smažíme stejně jako při přípravě běžných kuřecích řízků. 

Za ochutnání stojí i prémiová Spak Master Majonéza. Jejím základem jsou vejce od rakouských slepic z volného chovu a neobsahuje žádné zbytečné konzervanty či antioxidanty. Nenajdete v ní ani škrob, barviva nebo umělá aromata. Jedná se o opravdu kvalitní majonézu, což se odráží i ve výsledné chuti.

Hermelínová pomazánka

 Budete potřebovat:

  • 1 šalotku
  • 1 hermelín + další sýr na ozdobu
  • 100 g dušené šunky vcelku
  • 1 vejce
  • 70 g pomazánkového másla
  • 2 lžíce Spak Master Majonézy
  • sůl a pepř
  • petrželku
  • pečivo na podávání

Postup je velmi jednoduchý a zvládne jej opravdu každý, přesto tato pomazánka okouzlí každou společnost. I tady totiž platí, že v jednoduchosti je krása. Vejce nejprve uvařte natvrdo. Šalotku nasekejte nadrobno a dejte do mísy. Hermelín, šunku a uvařené vejce nakrájejte na malé kousky a přidejte k cibulce. Vmíchejte pomazánkové máslo a Spak Master Majonézu. Vše důkladně promíchejte a teprve potom dochuťte solí, pepřem a čerstvými bylinkami. Nakrájejte pečivo na menší kousky, naneste na ně pomazánku, dozdobte a podávejte jako chlebíčky.

 A pokud hledáte perfektní studenou omáčku k řízku, rybě nebo vinné klobáse, vyberte si Spak Master Tatarskou omáčku. Obsahuje stejně kvalitní základ jako Spak Master Majonéza, ale navíc si pochutnáte také na křupavých okurkách a cibuli, které propůjčují tatarce její typický říz. K dostání je také v pikantním provedení.

Česnekovo-sýrová pomazánka s tatarkou

Budete potřebovat:

  • 200 g sýru Eidam
  • 6–8 stroužků česneku
  • 1 sklenici Spak Master Tatarské omáčky 180 ml
  • 180 g másla
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s tatarkou a prošleháme se změklým máslem. Postupně přidáme prolisovaný česnek, vždy necháme pár minut mixovat a ochutnáme. Nakonec dochutíme solí a pepřem a dáme vychladit.

Také si přečtěte

podobné

MAMAletter express

Dřív než si vypijete svoje ranní espresso, budete v obraze. Jednou týdně, stručně a jasně, čerstvě namletá porce článků pro každou mámu, která chce vědět o všem důležitém. Už přijíždí!